Bergvärme

Bergvärmepump

Upplands kyl & värme är återförsäljare av bergvärmepumpar

Vill du ha en hållbar energilösning? Hos Upplands Kyl & Värme säljer vi bergvärmepumpar, installerar, konsulterar och gör servar bergvärmepumpar.

Vi är Upplands ledande inom energipumpar och ett av våra populäraste och mest energieffektiva alternativ är bergvärmepumpen. Bergvärme är ett miljömedvetet och kostnadseffektiv val. Om du inte vet vilken pump du ska välja, har frågor om eller pris på bergvärmepumpar är du varmt välkommen att kontakta oss på Upplands Kyl & Värme.

Installera bergvärmepump i Uppsala

Vill du installera bergvärme i din bostad eller fastighet eller vill veta mer om bergvärmepumpar? Upplands Kyl & Värme är en certifierad och ackrediterad återförsäljare och installatör av bergvärmepumpar i Uppsala. Vi utför uppdrag i hela Uppland, och hjälper dig gärna med att välja rätt pump och energikälla till ditt hem.

När du väl har köpt din bergvärmepump hittar du självklart också dina tillbehör och reservdelar hos oss. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vad är en bergvärmepump?

Bergvärmepump är en av de vanligaste värmepumparna i Sverige. Men vad är bergvärme egentligen? Vilka fördelar finns det med att installera en bergvärmepump? Vi berättar gärna!

En bergvärmepump tar vara på energin i berg och mark och omvandlar det till värme och varmvatten till ditt hem. För att utvinna värmen borras ett energihål i exempelvis din gräsmatta eller i marken bredvid huset, där en kollektorslang läggs ner och fylls med bioetanol. Djupet på energihålet avgörs av hur stort uppvärmningsbehovet är.

Därefter utvinner en kompressor i bergvärmepumpen energin från borrhålet, och omvandlar den till värmen i ditt hus. Att installera bergvärme är en bra och långsiktig investering för både plånbok och miljö.

Om din bergvärmepump skulle behöva underhåll, tillbehör eller reservdelar så kan du självklart vända dig till Upplands Kyl & Värme. Vi är ett auktoriserat serviceombud åt Nibe.

Vi på Upplands Kyl & Värme i Uppsala säljer bergvärmepumpar från de marknadsledande tillverkarna, så du kan lita på att den bergvärmepump som du väljer håller vad den lovar.

Vad är fördelarna med bergvärme?

Det finns många fördelar med bergvärme. Det kanske främsta argumentet för att välja bergvärme är att det är en energikälla som är helt oberoende av vädret. Oavsett vind, regn, blåst eller snöstorm ger bergvärmepumpen en jämn temperatur för dig inomhus. Med Nordens opålitliga årstider och väderomslag så är det lätt att förstå varför just bergvärme är en av de allra vanligaste energikällorna för svenskar.