Värmepumpar Uppsala

Upplands Kyl & Värme erbjuder flera värmepumpar och har certifierade experter för att hitta rätt värmepump för din fastighet. Nedan hittar du information om värmepumpar och om du har frågor eller vill installera en värmepump så är du välkommen att kontakta oss.

Vilken värmepump ska jag ha?

En värmepump finns i flera olika varianter och tekniker. Gemensamt för alla värmepumpar är att det är en värmekälla som värmer upp hemmet. Det är dessutom en värmekälla som kan spara mycket energi – och pengar! Genom att kombinera din el med energi från en värmepump kan hemmets energiförbrukning och din elräkning minska markant.

Upplands Kyl & Värme är återförsäljare av Mitsubishi, Sverigepumpen, Innova, Samsung och Nibe. Om önskas, kan vi även tillhandahålla andra märken. Vi hjälper dig med att hitta ny eller byta värmepump i Uppsala med omnejd.

Är du osäker på vilken värmepump som passar just dig? Vi kan hjälpa dig att hitta den typ av värmepump som passar dina önskemål och behov bäst, utifrån de förutsättningar som ditt hus eller villa har. Upplands Kyl & Värme är en certifierad och ackrediterad återförsäljare och installatör av värmepumpar i Uppsala. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Olika typer är värmepumpar

Hos oss på Upplands Kyl & Värme kan du köpa värmepump till ditt hus, villa eller annan fastighet. Vi erbjuder alla typer av värmepumpar och ser till att den monteras, fungerar och får auktoriserad service när det behövs.

Det finns olika typer av värmepumpar, som alla har sina fördelar.

Vi erbjuder

Utöver installation av värmepumpar så kan vi också erbjuda luftkonditionering, AC eller annan typ av kylning, och såklart service och reservdelar till dessa.

Har du redan en värmepump som har tappat effekten? Vi hjälper dig även med utbytesinstallation om du är i behov av att byta ut hela eller delar av din befintliga värmepump. Kontakta oss så berättar vi mer!

Reparation och reservdelar till värmepump

Om din värme- eller kylanläggning inte fungerar så kan vi komma ut och göra en felsökning. Vi är auktoriserat serviceombud för Nibe.

Hos oss kan du även köpa nya filter, rengöringsvätskor och reservdelar. Du kan också beställa tillbehör till din värmepump, som till exempel ett värmepumpsskydd eller ett tak.

Vid beställning av felsökning är det bra om du kan uppge modell och serienummer på värmepumpen. Du kan till exempel ta ett kort av dataskylten på din värmepump och skicka bilden till oss, så hjälper vi dig med ditt problem!

Service och underhåll av värmepump

För att säkerställa bästa möjliga drift bör anläggningen ses över med jämna mellanrum. Underhållsservicen minimerar driftstörningar och förlänger livstiden på anläggningen, samtidigt som en hög besparing bibehålls.

Serviceintervallen är beroende på anläggningstyp samt vilken miljö den är monterad i. Rekommendationen är 1 till 2 år mellan servicetillfällena.

Upplands Kyl & Värme utför service på de flesta märkena på marknaden. Som certifierad och ackrediterat kontrollorgan utför vi även årskontroller.