Luftvärme

Luftvärmepump

Den allra vanligaste värmepumpen i svenska hem är den klassiska luft-luftvärmepumpen. Och det är inte svårt att förstå varför! En luft-luftpump tar inte så stor plats inomhus, den är enkel att styra, och den kan dra ner elräkningen rejält.

Hur fungerar en luftvärmepump?

En luft-luftvärmepump består av två delar, en del utomhus och en inomhus. Det en luft-luftvärmepump gör är att den tar energin utomhus och omvandlar det till värme i huset via pumpdelen inomhus.

Utedelens placering avgörs beroende på var pumpens innedel sitter, eftersom rördragningen mellan delarna inte bör vara för lång. Upplands Kyl & Värme säljer flera olika slags innedelar till luft-luftvärmepump, så du kan placera både utomhusdelen och inomhusdelen på bästa sätt för ditt hus och tomt. Inför installationen väljer du då vad som passar dig – en inomhusdel i vägg-, tak- eller golvmodell.

Det finns också utomhusdelar som kan kopplas ihop med flera inomhusdelar, i stället för bara till en. Upplands Kyl & Värme i Uppsala är en certifierad och ackrediterad återförsäljare och installatör av luft-luftvärmepumpar. Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vilka fördelar finns med att installera en luft-luftvärmepump?

Luft-luftvärmepump är som sagt det mest populära valet av värmepump i Sverige. Varför? Antagligen eftersom fördelarna är så många!

Luftvärmepump passar olika hus

Luft-luftvärmepumpar kan installeras i princip alla hus, både äldre och nyrenoverade. Det är möjligt eftersom luft-luftvärmepumpen är inverterdstyrd, eller ”varvtalsstyrd”, vilket gör att pumpen passar för många olika husstorlekar.

Vi på Upplands Kyl & Värme har installerat luft-luftvärmepumpar i många olika slags hus runtom i Uppsala och Uppland. Vi är därför vana vid att hjälpa dig att välja den pump som passar in i ditt hus bäst – oavsett om du har ett nybyggt och modernt hem eller om du är mån om att behålla det äldre husets klassiska stil.

Fler användningsområden

En luft-luftvärmepump har fler användningsområden än att bara ge värme till ditt hus. Pumpen kan faktiskt också användas som luftkonditionering eller som avfuktare. Luft-luftvärmepumpen är alltså perfekt för dig vars hem behöver värmas upp på vintern men som också lätt blir för varmt när sommaren kommer.

En luft-luftvärmepump sänker dessutom vanligtvis din nuvarande energiförbrukning, vilket är positivt både för dig och för miljön.

Installera luftvärmepump i Uppsala

Upplands Kyl & Värme har ett brett sortiment av luft-luftvärmepumpar från olika märken. Kontakta oss för en luftvärmepump installation så hjälper vi dig med val av pump av luftvärmepump till ditt hus.

Billigt för dig!

Luft-luftvärmepumpen är en av de allra billigaste värmepumparna, sett till både installeringskostnad och prislappen för själva pumpen. Samtidigt drar den ner din befintliga uppvärmningskostnad rejält, vilket gör den till ett perfekt komplement till ditt befintliga värmesystem.

En luft-luftvärmepump beräknas ha återbetalat sig själv snabbt. En väldigt prisvärd investering alltså!