Frånluftsvärme

Frånlufts­värme­pump

Vad är en frånluftsvärmepump?

En frånluftsvärmepump är en värmepump som återvinner ventilationsluften som redan finns i huset, och skapar ny värme och varmvatten. Det fungerar genom att den redan uppvärmda luften passerar husets kök, våtutrymmen och ventilationssystem innan den når frånluftspumpen. Den gamla luften, som nu är kall, ventileras därefter ut.

Frånluftsvärmepumpen tar alltså vara på den varma luften och återvinner den till ny slags vattenburen värme i ditt hem. Plötsligt värms tvättmaskinen, hallgolvet och morgonduschen upp av värme som du redan har betalat för!

En frånluftsvärmepump består vanligtvis bara av en ensam del, till skillnad från vissa andra värmepumpar som kräver flera separata delar. Pumpen placerar du på lämpligt ställe i ditt hus, till exempel i en tvättstuga.

När din frånluftsvärmepump behöver reparation, service eller reservdelar hittar du det du söker hos oss på Upplands Kyl & Värme i Uppsala.

Vilka hus passar frånluftsvärmepump till?

En frånluftsvärmepump lämpar sig att kopplas till en befintlig ventilationsanläggning som är ansluten till ett befintligt vattenburet värmesystem.

Kontakta oss på Upplands Kyl & Värme så hjälper vi dig gärna att reda ut ifall en frånluftsvärmepump passar till ditt hem.

Varför ska jag installera en frånluftsvärmepump?

Det allra bästa med frånluftsvärmepumpar är som sagt att de kan nyttja luften som redan finns som energikälla. Luften inomhus har en betydligt högre energinivå än kall utomhusluft, vilket såklart är den fördel. Under sommarhalvåret, när huset inte behöver värmas upp, kan all energi som frånluftsvärmepumpen återvinner gå direkt till varmvattnet.

En annan fördel med frånluftsvärmepump är att du sänker värmeförlusten i ditt hus. Ditt hem måste ventileras för att undvika luftföroreningar samt fukt- och mögelskador, men vanligtvis släpper ventilationen samtidigt ut onödig värme. Med en frånluftsvärmepump kan den värmen alltså återvinnas, och ventilationsluften som släpps ut är kall i stället för varm.

Installera frånluftsvärmepump i Uppsala

Upplands Kyl & Värme säljer frånluftsvärmepumpar, reservdelar och tillbehör från flera pålitliga märken av värmepumpar. Vi hjälper dig att fatta rätt beslut av pump till ditt hus, och utför självklart service och felsökning av din värmepump när det behövs.

Upplands Kyl & Värme är en certifierad och ackrediterad återförsäljare och installatör av frånluftsvärmepumpar i Uppsala.

Kontakta oss så hjälper vi dig!